Årsresumé: 2013.

Förra året spenderades nyåret hemma hos mig med Elina och Alva. I år är vi i Askersund hemma hos Alva och till skillnad från förra året firar även Emma med oss iår Emma blev sjuk.. Jag hade inga nyårslöften inför det kommande året och jag tänker inte ha några inför 2014 heller. Jag tror inte på ett löfte som jag kommer komma ihåg i en vecka kommer förändra det kommande året. Istället ska jag satsa på att fortsätta i samma stil, vara öppen för förändring och njuta så mycket det går! Januari - 
Kan inte påstå att 2013:s januari utmärkte sig på något sätt. Träffade vänner, kollade serier & filmer, träffade släkten (ovanligt...) och hade ganska mycket ångest över tredje året på gymnasiet och vad som skulle hända efter. Förvånas över att jag inte ville flytta någonstans, det är iallafall något som har ändrats. 

Februari - Jag kan bara säga att februari var precis som januari, förutom ett biobesök. Kul liv.

Mars - Mina föräldrar åkte utomlands, jag låg sjuk i en vecka, åt mat hos diverse släktingar, körde för första gången i en rondell (big deal...) och övningskörde rent allmänt. 

April - Påskmat hos mormor och morfar, umgicks med diverse vänner, plågade mig själv med högskoleprovet, övningskörde, Askersundsmarken i regn, fikat i kapellet med släkten och skaffade nya glasögon. 
 

Maj - 
Firade Valborg med Alva, Godegårdsmarken, övningskörde, fikade/åt hos diverse släktingar, firade min brors födelsedag, bokade London, rätt mycket plugg, rätt mycket filmer/serier, min klass var ofta ledig på torsdagar, jag blev förkyld, jobbade, firade mors dag, Stockholm med klassen och firade morfar.
 
Juni - Månaden verkade börja med fint väder, körkortsplugg, fikade överallt, fina människor, hade idén om att det var hälsosamt att springa (?!), firade morfar en andra gång, jobbade, byggde lådbil, åt glass i Örebro, firade farmor, övningskörde, slutade skolan, firade Ida, årlig "Hanna & Irma" - dag, fotograferade lillkusinen, upptäckte hur underbara gråa dagar är och firade Becca.

Juli - Firade Astrid, kollade på Lerbäcks teater, övningskört, körtkortsplugg, umgåtts med fina människor, gått på Lerbäcksmarken, lite promenaer, fika hos släktingar, hämtade brors bil, jobbade, firade Alva, middag på Rosendals festgård, LONDON samt roadtrip till Karlsborg och Hjo med Co. 

Augusti - Även augusti fortsatte där juli slutade (jobbade, övningskörde och pluggade körkort), Hampus for till katthimlen, hjälpte till på hundutställningen, firade morbror och mormor, umgicks mycket med släkten, bestämde mig för att genomföra käkoperationen, klippte av mig håret, hade tjejkväll och åkte på ytterliggare ett kalas (kommer inte ens ihåg vem som fyllde?!). Jag funderade på hur mycket man egentligen vet om någon man tror sig känna, läste ut älskade tatuh-serien, spånade vidare på vart jag befinner mig efter studenten, Askersundsmarken med Elina, fikade på Smörgåsbutiken och gick på Sannerudsmarken. September - 
Upptäckte åter igen hur tvåsidiga människor kan vara, övningskört, började på gymnasiearbetet, fikade hos släktingar, gick på cirkus (barnbiljett!!!), första körlektionen på körskolan, premiäråkte med Ricky (livrädd!!!), pluggat körkort, de där klassiska höstkvällarna började smyga på, jobbade, hjälpte till på rallyt, firade lillkusinen Meya och skolplugget kickade igång igen. 

Oktober - Beställde studentmössa, förälskade mig i Veronica Maggios nya album, gick en snabbis på Hallsbergsmarken, firade mamma, övningskört & pluggat teori, fika, tänkte "varför, varför inte?", serier/filmer, ifrågasatte dagens kroppsideal, fina människor, öppet hus i skolan, första snön (!!!), inställda lektioner, studiebesök i Norrköping och plågade mig själv med högskoleprovet.

November - Jobbade, pluggade, fick besök av en räv, filmer/serier, umgicks med människor, tjejkväll hos Bergqvist med Alva, började renovera köket (KAOS), åkte till Linköping (roliga människor, sittning och framtidsplaner), åkte på halka, anföll mina vänner när de kom tillbaka från praktiken, fika hos diverse människor, träffade barndomsvänner, accepterade framtiden och hade sunedag i skolan. 

December - Jobbat, övningskört, pluggat, fikat hos diverse människor, följde julkalendern slaviskt, promenerat, tog ställning till alkoholen och dess roll i dagens samhälle, körde i diket i snökaoset, adventsfika i kapellet, fotograferat Astrid, "tappade" bort mitt busskort, julhandlade med Elina tills fötterna värkte, fina människor, premiäråkte med Elina (veckor senare...), bokade BRÅVALLA, julavslutning och fika på god smak efteråt, firade min 18-årsdag med tjejerna (fixade finaste brännmärket -.-), "Star Wars" - oskulden försvann, firade jul enligt tradition, bio, firade mig 2 gånger till, firade Alex och nyår firas hos Alva med tjejerna. Om jag ska säga bara ett par få saker som sammanfattar mitt 2013 skulle jag nog säga: känslan av att allt är möjligt (då studenten väntar runt hörnet), London med föräldrarna och bästa vän (för jag ÄLSKAR att resa) och allt det andra som är standard (jobb, körkortsplugg & körning samt en jäkla massa fika). Jag ser verkligen fram emot 2014! Detta är förändringarnas år och jag tror verkligen att det kan bli ett bra år. Inte för att föregående året/åren varit dåliga, men jag tror att detta kan bli riktigt bra. Det känns som att hela året kommer bli ett stort äventyr och det känns så jäkla kul. Jag skapar mina egna åsikter kring alla möjliga saker, vilket i sin tur gör att jag växer som person, jag tänker på vad jag vill göra efter studenten och allt känns både skrämmande och spännande! Det kommer bli ett bra år, ett så jäkla bra år! 
 

Det sista av 2013.

Hallå där peeps! Nu är vi framme vid slutet av 2013 och det känns lite overkligt. Bra, men overkligt. Igår jobbade jag 9-16, kollade ett oth-avsnitt och sedan hämtade Elina mig. Vi irrade runt i ett bostadsområde i Kumla, men till slut kom vi fram till Alex. Det var länge sen jag skrattade så mycket som vi gjorde. Kvällen spenderades med dem, god mat och Just Dance. Jag, min fina koordination och taktkänsla var inte mycket att hänga i granen. Kom hem en stund efter 12 och har, för första gången på länge, vaknat lite senare och fortfarande varit trött. 

Nu ska jag gå ner och äta frukost, kanske plugga, kanske kolla oth, kanske gå en promenad och ladda om batterierna för ikväll är det nyårsfirande hos Alva som gäller! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses (antagligen nästa år)! Trots en bild och en video sen igår tar jag inga risker och struntar i att lägga ut dem. Vill ju leva liksom.

Kalas #3

Ph; bröd. 

Hallå där människor! Idag var det åter igen dags för kalas och det är ju trevligt. Efteråt bestämde mamma att vi skulle baka bröd - hon bakar och jag äter. Dessutom har jag legat och läst ett tag, vilket var otroligt länge sen jag gjorde, och pluggat lite körkort. Kan även tillägga att årsresumén snart är klar! Perfekt nu när det bara är ett par dagar kvar av 2013. Imorgon kan jag inte lova någon uppdatering, men annars slänger jag in ett inlägg på tisdag! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kalas #2

Phs; Mat. 

Hallådär! Har haft fullt upp idag med förberedelser osv inför kalas #2 med mammas sida av släkten. Nu har jag tänkt titta ett par avsnitt av oth och ladda batterierna inför imorgon då det är kalas #3! Det är bara festligheter som gäller här. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Ingen kan älska en alkoholist.

[Egentligen skulle styckena vara i olika typsnitt, men de försvann]

Ingen håller vad de lovar, inte ens jag. De lovade att de alltid skulle finnas vid min sida, att de alltid skulle stötta mig och att de alltid skulle kämpa, även när jag inte orkade mer. Jag lovade att jag skulle sluta, att jag skulle lyssna och att jag skulle försöka. Jag kan inte bestämma mig för om jag ljög mest för dem eller för mig.

Jag vet hur det känns att se sitt livs kärlek försvinna – Bit efter bit och detalj efter detalj. Det började med ett par glas på helgen, till ett par glas i veckan. Ett par glas per dag. Jag kunde inte räkna glasen, varken flaskorna eller burkarna, räkningarna eller de sömnlösa nätterna. Jag såg inget slut, ingen lösning, ingenting.

Pappa har ofta ont i huvudet. Pappa har ofta magsjuka. Han ligger och spyr. Jag får inte prata med honom för då blir han arg. Pappa kommer aldrig och kollar på när jag spelar fotboll. Mamma säger att det är för att pappa har ont i huvudet. Ibland åker mamma och jag till mormor och morfar. Pappa får inte följa med. Mamma säger att det är för att pappa har magsjuka.

Jag trodde inte att min framtid skulle bli såhär. Jag trodde jag var menad för något stort, något bättre, något beundransvärt. Jag tar en dag i taget sen jag sa upp mig från jobbet. Jag vill spendera all vaken tid med min fru och min fina dotter, men tiden räcker inte till. Min fru vill inte se mig och hon tar alltid vår dotter med sig. Hon litar inte på mig längre, och det gör inte jag heller.

Alla försökte sträcka ut en hjälpande hand, men jag stirrade blint och ville inte ha någon hjälp. För så vitt jag visste fanns det inget jag behövde hjälp med. Hade inte alla en full karl på soffan därhemma? Behövde inte alla fly ibland, precis som jag behövde? Fanns det inte fler som var ensamstående i ett äktenskap där man egentligen ska vara två? Jag blev motvilligt en del av ett triangeldrama – jag, han och spriten. Jag förlorade alltid. Det fanns inte tid för mig längre, bara spriten.

Mamma säger att jag ska hålla humöret uppe. Hon lovar alltid att det snart kommer bli bättre, men ”snart” verkar alltid lika långt bort. Mamma säger att det inte är mitt fel, jag säger att det inte är hennes heller. Pappa har huvudvärk hela tiden. Han skriker åt oss och är alltid arg. Vart är min pappa? Mamma säger att någon har tagit honom, kanske för alltid. Jag vill ha tillbaka honom, för alltid. Mamma gråter ofta inne på toan. Mamma får ofta någonting i ögat.

Jag kan inte skilja på rätt och fel. Jag kan inte skilja på verklighet och fantasi. Jag kan inte längre skilja på kärlek eller hat. Det som en gång hjälpte mig tänka klart, gör nu bara allt mycket mer komplicerat. Det lurar mig och jag går alltid på det. Hon sa att ”ingen kan älska en alkoholist”, tog sina väskor, vår dotter och gick. Jag tror hon har rätt. En gång i tiden älskade hon mig och mina felsteg. Nu hatar hon mig och mina felsteg. Jag skriker ”en alkoholist kan älska någon”, men ingen hörde. Ingen ville höra. En alkoholists ord betyder ingenting. 


Don't lose yourself while finding someone else.

Phs; Present från fina Sofia kom på posten idag! 

Hallådär peeps! onsdags chillade jag, smälte all julmat, övningskörde och plockade fram matten en snabbis. Igår gick jag en promenad, övningskörde till marieberg och Örebro, var inne på marieberg en snabbis (galet mycket människor) och kvällen spenderades på bio (Hundraåringen - Helt okej). Idag har jag jobbat 9-19 och nu laddar jag om batterierna till helgens kalas! Btw, skrev en liten novell förut som kommer ut här snart, håll utkik! 

Dessutom fick jag en present på posten idag från Sofia - überfint! Ibland känns det som att hon bor i Afrika och ibland i Örebro... Sanningen är att hon egentligen bor i Skåne. När jag slutade 9:an var det inte såhär jag trodde att vår vänskap skulle se ut 3 år senare, men ändå, bättre såhär än inte alls! 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Julen 2013.

Phs; Julen 2013. (De sista två är instagrambilder.)

Hallå där människor och god jul på er! Snart är denna julafton också historia, så passar på att berätta för er vart jag hållt hus idag. Sov lite halvtaskigt inatt, men julafton till ära steg jag upp och tog på mig dagens outfit - något rött och ett leende på läpparna. Bilen rullade iväg till farmor där vi åt mat och fikade. Lagom till Kalle Anka rullade bilen vidare till mormor och morfar och halva tjocka släkten. Kalle Anka - julbord nr 2 - fika nr 2. Framåt kvällen var vi tillbaka på hemmaplan - lite sega och mätta i ett helt år framåt. Paketöppning och "Tomten är far till alla barnen" stod på tur på dagordningen. 

Nu är det dags för sängen, men jag tycker allt att denna jul har varit lyckad! Hade varit kul med lite snö, men man kan ju inte få allt. Anyway, hoppas ni haft en lika bra jul som jag haft så hörs vi när vi hörs och ses när vi ses! ♥

Dagarna innan jag blev 18 år och en dag.


Phs; De mesta av presenterna jag fick. 

Hallådär! Nu har det gått ett tag sen sist igen och jag är, som vanligt, lite ledsen för det. Däremot har det hänt en hel del saker så börjar väl där jag lämnade er i förra inlägget. I torsdags hade jag kemiprov och sen en lektion som innebar att pyssla. Inte helt dumt ändå. Slutade kl 12 och på kvällen tog jag det bara lugnt. I fredags var det julavslutning - Estetshow på morgonen och Just Dance- och Mario Kart turnering med ätbara saker. Tyvärr kom jag inte till pallplats, men det spelade egentligen ingen roll. Efteråt gick tjejerna och jag till God Smak för vårt årliga julklappsbyte och fika. Mys! Själv fick jag en burk med godis från Alva. Direkt efteråt åkte jag till jobbet. Flexibel tjej! 

Igår... Ja ni. Det var verkligen en dag det. Den började med ett jobbpass mellan 9-14 och sen blev det bara hem och börja förbereda! Allting skulle värmas, tunnan skulle eldas, rummet skulle städas och jag själv skulle fixas. Var stressad, i onödan, första halvan av kvällen. Tjejerna droppade in en efter en och rätt som det var satt vi vid matbordet. En salig blandning är vad mina kompisar är. Efter maten hoppade ett par av oss ner i badtunnan - Otroligt skönt! Däremot brände jag mig och har numera världens brännmärke. Varför tatuera sig när man bara kan bränna sig liksom? 

Efter en stund gick vi in igen, värmde glögg och åt onyttiga saker. Mycket trevligt! Kommer inte riktigt ihåg när de flesta stack, men jag gissar på runt 12? Elina, Irma och jag hamnade iallafall i sängen vid 2, men vaknade ändå halv 6 och sedan halv 10. Innan Elina åkte hem hann vi ta min "Star Wars" - oskuld, men om jag ska vara ärlig så kändes den inte som min typ av film. Nu ska jag sätta mig och kolla en till film, ta hand om mitt brännmärke och vänta tills jag ska övningsköra in till Askersund. 

Känns så konstigt ändå. Att min födelsedag redan är över. Jag har gått och tänkt på den hur länge som helst och nu är jag plötsligt 18. Ovan ser ni mina presenter jag fick + pengar till piercing och en mysdress av familjen. Nu är det bara att ladda om inför slutspurten av det som är kvar av 2013. Känner för att kolla om oth, hm, ja, det verkar som en bra idé. 

Tack till alla som gjorde min 18-årsdag till vad den faktiskt blev! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses, förhoppningsvis ska det inte dröja så länge som till nästa år. 

Två dagar i december.


Ph; Julgranen 2014. Ser likadan ut som förra året. 

Hallådär peeps! I vanlig ordning slänger jag in ett inlägg såhär på kvällskvisten. Igår var en vanlig tisdag - Slutade tidigt och på kvällen kom min kusin + familj på fika. Mysigt. Antar att jag pluggade till kemiprovet också. Idag har varit en väldigt rolig och händelserik dag. 1. Brumbrum! 2. Slutade innan halv 12. 3. Fika hos kusin + familj. 4. Bokade Bråvalla med Elina! Känner mig bara taggad på livet just nu, mer än vanligt. Det kommer bli så jäkla bra, allt kommer bli så jäkla bra! ♥

The Mortal Instruments: City of Bones - Film och bok

 <-- Filmen. 

Så... Var ska jag börja? Hm. 

Handling: Vi får följa Clary Fray, en till en början rätt normal tjej. Hon börjar se människor och symboler som ingen annan ser. En dag är deras lägenhet sönderslagen, hennes mamma spårlöst försvunnen och den enda som verkar kunna hjälpa henne är en kille, Jace, som bara hon kan se. Från och med den dagen vänds hela Clarys värld uppochner; hon är inte vem hon trodde att hon var och det är ingen annan heller. 

Jag läste boken först, och det är jag glad över att jag gjorde, för den är så mycket bättre än filmen. Det är inte det att filmen är dålig, det är att boken är bättre. Oftast är det så också. Filmen glömde så många detaljer, och saker som inte ens var detaljer, och i vanliga fall brukar jag inte märka ifall några detaljer försvinner... Men detta var märkbara saker. 

Alltså, boken är läsvärd och filmen är sevärd... Men kolla på filmen eller läs boken.

Julpyntat och klart.


Phs; Vad jag sysslat med de närmaste dagarna. 

Hallådär människor! Nu har det åter igen gått ett par dagar och bloggen har stått tom. Så kan det bli. I fredags var min lärare sjuk, vilket resulterade i att jag åkte ner och jobbade istället. I lördags ställde vi fram alla tomtar (+- ett par stycken), klädde granen och städade huset. Kan lova att det var ett heldagsjobb! Igår jobbade jag igen, då Ica hade julbord, och direkt efter åkte jag och pappa till farmor på fika. Resten av kvällen spenderades i tv-soffan. 

Idag hade jag bara två lektioner och slutade därför 10:05 (men det visade sig sen att vi hade en tredje lektion... Oopsie!). Direkt efter skolan övningskörde jag till marieberg och handlade de sista julklapparna. Nu är alla julklappar äntligen inhandlade - Är ni klara med era? Såhär på eftermiddagen har jag försökt mig på kemin, utan framgång, och när mamma kommer hem ska vi bort till mormor och morfar för att göra korv. Det är precis vad det låter som... Man maler köttfärs, potatis och vips så är det en korv (enkelt beskrivet)! 

Anyway, ska väl försöka kolla ikapp julkalenderrn också... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

The sky isn't the limit, because there are footprints on the moon.


Phs; Jag dör, så himla fint! 

Hallådär peeps! Imorse tog jag en sovmorgon och behövde inte gå upp fören kl 7 (men jag gick upp för tidigt iallafall...). Kommer knappt ihåg när jag tog en sovmorgon sist. Åkte till skolan och segade igenom lektionerna - Hade bara två! Det visade sig att min ena lärare var sjuk och jag slutade därför lyxigt tidigt (kl 12). Premiäråkte istället med Elina hem till henne och sen körde hon hem mig. Vi hann även med en snabbfika at my place. Eftermiddagen/kvällen har spenderats med plugg i olika former men nu ska jag övergå till tv:n istället. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

13-12-11

Phs; Random sen i söndags, när det fortfarande var vitt på marken. 

Hallådär peeps! Onsdag idag. Denna dag har bjudit på lite av varje kan man väl säga? En helt okej dag rätt igenom. Efter skolan följde jag med Irma hem för att gosa med hennes hundar. Anledningar till att följa med henne hem: Irma 0 - 1 Hundarna Ungefär. Fast nä, det är kul att umgås med henne också. Kvällen har inte varit så himla speciell, utan jag har tittat lite serier och sådär. Känns ofattbart att det redan är onsdagen den 11/12-13! 10 dagar kvar. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"Words will be words 'til you bring them to life"

Ph; Paj. Inte jag som gjort den dock. 

Hallådär peeps! Bloggade inte igår så får väl kompensera för det idag. Igår var det vanlig skoldag och satte mig och pluggade diverse saker när jag kom hem. Låter inte alls kul, men ibland måste man ha såna dagar också. Avslutade kvällen med en film så blev ju inte så dumt. 

Idag började dagen inte alls bra. Vaknade halv 4 inatt och trodde jag skulle upp, vilket jag inte skulle, och det resulterade i att jag var hur trött som helst när jag faktiskt skulle upp. Dessutom hittade jag inte mitt busskort på morgonen och köpte därför ett nytt i skolan (100 kr fattigare...). Elina och jag rushade till tåget efter skolan, vilket inte alls gick bra då båda hade klackskor och det var slask överallt. Jäkligt stabilt. Väl i Örebro blev det julklappsletande - Hittade ungefär vad jag letade efter. När vi kände hur fötterna värkte bestämde vi oss för att det fick räcka, men det blev ändå en lyckad eftermiddag. 

Nu sitter jag här, mina fötter har återhämtat sig och jag är redo för en film. Denna kväll har inte varit alltför produktiv, men jag tycker att det får duga. Btw, hittade mitt busskort här hemma... Jag är bara liiite sur. 

MP3 love.

Tänkte dela med mig av min jullista! Tycker det verkligen är pricken över i:et nu såhär på vintern och jag blir alltid så himla glad av julmusik. Ni kan ta hela listan eller bara ta låtarna ni tycker om. Slänger in min vanliga också, ifall ni skulle bli för trötta på julmusiken. Har en ganska blandad smak så ni hittar säkert något ni gillar. ♥
 
Jullåtar. <--- Min julmusik | Min vanliga spellista --> Hanna.

The Croods

 <--- Filmen! 

Denna film var det också ett tag sen jag såg, men den är så mysig! Jag antar att filmen kan klassas som barnfilm, men det beror helt på smaken av filmer. Familjen lever hela sitt liv i en grotta men Eep (den nyfikna dottern) undrar alltid om det finns något annat där ute. En dag förstörs grottan och familjen har inget annat val än att fly. Till hjälp, för att klara av världen "där ute", har de Guy, en übersöt kille som Eep faller pladask för. 

Jag tycker att denna film är väldigt mycket om familjen och hur viktig den egentligen är, att släppa taget och våga vara äventyrlig. Väldigt sevärd med andra ord! 

I give it a year

 <--- Filmen. 

Filmen handlar om ett par som ingen egentligen tror på. Jag kommer inte alls ihåg mycket ifrån den och jag skulle därför råda er att inte se den. Ja, jag har guldfiskminne MEN jag kommer faktiskt ihåg bra filmer otroligt bra. Går lite på magkänslan nu. 

13-12-08

Phs; Hos Frida i kapellet - Dit borde ni gå och fika! 
Phs; Astrid lekte modell! 

Hallådär! Idag skulle jag vilja påstå att jag varit mycket produktiv. Vaknade tidigt och mornade mig med julkalendern och ett par avsnitt av serier på det. Har dessutom bläddrat lite i historiaboken, vilket borde ge plus i kanten, och glidit runt i pyjamasbyxor. Därefter blev det lite adventsfika hos Frida i Kapellet - Mycket fint och gott! Framåt eftermiddagen blev det fotografering - Gjorde om kusinens vardagsrum till provisorisk fotostudio och resultatet ser ni ovan. När man inte har en egen fotostudio i rummet intill får man helt enkelt göra en egen. Kvällen har spenderats redigerat alla bilder och det är något som är otroligt tidskrävande! 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

The Big Wedding

 <--- Filmen!

Denna film bjuder på många bra skådespelare och det är en av anledningarna till att jag kollade på den. Den handlar om Alejandro, som är adopterad, och har en väldigt komplicerad familj. När han ska gifta sig har han bjudit in sin biologiska mamma och syster - Något som går väldigt fel. Jag kan inte minnas att jag skrattade hysteriskt och jag tycker nu i efterhand att om jag inte hade sett den så hade jag inte gått miste om någonting. Detta är en film om en komplicerad familj, men den är bara alldeles för konstig för att kolla på. Efter ett tag har alla varit med alla och hemligheterna bara faller över bröllopet. 

En planerad lördag blev oplanerad.


Ph1&2; Dagens vinterbilder. Ph3; Nybakat bröd! *nomnomnom*

Hallådär peeps! Tänkte att jag slänger in ett kvällsinlägg (standard vid dethär laget). Denna lördag blev inte som planerat, men har gjort det bästa utav den iallafall. Var tänkt att åka på julmarknad i Karlsborg, men med tanke på vädret ville vi inte åka, och kvällen skulle spenderas med tjejkväll men det blev inte av heller. Kul lördag så att säga. Har iallafall fotograferat en snabbis och bara myst inomhus. Imorgon får jag allt vara mer produktiv! Btw, idag är det 14 dagar kvar tills jag är 18! Jag är bara lite taggad, som ni säkert har märkt. Då har jag iallafall bestämt att det ska bli en riktig tjejkväll. Älskar ju tjejkvällar men det har blivit ovanligt lite av dem på senaste tiden - Synd. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Snökaos.


Ph; äntligen på vägen igen! 

Hallådär! Imorse vaknade jag, liksom många andra, upp till ett vinterland. Det jag inte insåg var att det egentligen var ett snökaos. Övningskörde till och från Örebro men när vi skulle hem igen var det alldeles för halt och innan jag visste ordet av det så var vi nere i diket. Jag antar att det finns en första gång för allt, men jag hoppas att det där var min sista. Det gick så himla fort och jag visste inte alls vad jag skulle göra. Som tur var klarade vi oss utan en enda skråma! 

Däremot är jag verkligen inte ensam om att ha hamnat i diket idag, för det är vad som orsakat all trafikstockning. Tänkte ta en tidigare buss hem men det var verkligen tur att jag stannade kvar i skolan. Det har helt enkelt varit för mycket äventyr för en dag. 

Denna kväll ska jag tillbringa framför Idolfinalen och jag ska inte gå ut alls om det inte är nödvändigt! Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Det här med alkohol.

Alkohol. Det är en vätska som ger dig, förhoppningsvis, en kul stund men som i det stora hela ger dig skador som många inte tänker på. Anledningen till att jag tar upp detta just nu är för att jag snart fyller 18, nyår väntar runt hörnet och idag känns det som en norm att dricka. 

Jag tycker inte att dricka alkohol är en självklarhet och jag förstår inte varför det skulle vara det. Jag har, precis som andra, fått förfrågan om jag dricker och jag har svarat att "nej, det skulle jag inte säga att jag gör". Därefter har jag blivit stämplad. Att bli stämplad innebär att jag är tråkig, osocial eller rentav en utomjording. En del säger att de blir roligare när de dricker, att det smakar gott eller att det går av bara farten. Jag tycker att det, för det mesta, smakar hemskt och behöver du alkohol för att ha kul så är inte det lösningen. 

En del använder 'dricka' som en fritidssyssla. Det är precis likadant som att gå på bio eller spela innebandy. Däremot är att gå på bio inte lika farligt. För mig är att dricka inte en grej du gör på det sättet... Kanske har du en spelkväll, tjejkväll eller en middag där du dricker lite vid sidan av... Men aldrig bara att dricka. Här faller respekten. 

Jag har ingen respekt för människor som gjort dåliga saker på fyllan och skyller ifrån sig nästa dag. Det är inte acceptabelt. Kan du inte hantera dig själv när du dricker så är det lika bra att låta bli. Jag har heller ingen respekt för människor som väljer alkoholen framför mig. Eller egentligen sjunker bara respekten. Det har hänt att jag bestämt något med en kompis, blivit dissad och därefter sett hen på Facebook med en cider i handen. Där är prioriteringarna vridna. 

Jag säger inte att jag har något emot en cider eller en kväll med vännerna, men det är absolut inte nödvändigt att alkohol jämt ska vara med i bilden. Jag ska ha kul när jag fyller, när jag firar nyår och när jag gör min kogendebut... Men att vara onykter är inget krav. 

Morgonpigg.


Ph; årets julkalender. 

Hallådär! Redan torsdag och 5:e december. Det sista av året bara skenar iväg. Igår var fullspäckad - heldag i skolan, körlektion och dollarstore och Lidl efter det med mamma, pensionärerna och moster. Idag däremot är mycket lugnare, tror jag iallafall, och jag har min första lektion 11:10. 

Ska försöka designa om bloggen lite senare och dessutom skriva ett tankeinlägg om alkohol. Jag har en del tankar kring det och jag tycker att det är som aktuellast nu när jag snart är 18 och nyår väntar runt hörnet. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

[försenat inlägg]

13-12-03


Ph1; Mina tjejer och jag på Sunedagen - Jäkligt fancy! Ph2; Ricky och Simons instarape - Supergulliga. 
Ph3; 
Lilla jag!
 

Hallådär peeps! Jag börjar med att säga att "idag har varit en bra dag". Rätt igenom bra helt enkelt. Jag har varvat skratt och lektioner med körkortsplugg och lite andra ovärda saker. Satte mig och pluggade när jag kom hem efter skolan, följt av en promenad och fika hos mormor och morfar med min morbror och hans familj. Mysigt! 

Dagens "smile and wave": Kompis: Hanna, du måste tänka som en barn- och fritida:are! 
*Sitter fyra stycken bakom oss...* 
Dagens smärta: Träningsvärk och sen blev jag attackerad av en miniräknare också. Fick så ont så jag började skratta med en blandning av skrik - Hela klassen kollade på mig. Nu tror dem säkert att jag är konstigare än vad jag egentligen är. Oopsie! 
Dagens multitasking: Varför nöja sig med bara halvdana lektioner när man kan plugga körkort samtidigt?!

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Halvdant, fika och körkortsplugg.

Ph; Bild i repris. 

Hallådär peeps! Idag har det inte blivit att jag tagit fram kameran så jag slänger in en gammal bild. Denna dag har varit halvdan - Inte helt fantastisk men inte heller en katastrof. Efter skolan blev det fika hos min kusin med co. samt lite födelsedagsfirande för min moster i samma veva. Resten av kvällen har spenderats med körkortsplugg - Blir så himla trött på alla frågor. Däremot vet jag att det kommer kännas riktigt skönt när jag väl har det så det är värt allt slit! Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

13-12-01

Ph1&2; Adventsfint i nya köket. Ph3; Första ljuset tänt. Ph4; Lussekatter! 

Hallådär! Äntligen, äntligen december! Så himla underbart. Trots dålig sömn inatt så har denna dag varit bra hittills iallafall. Tycker det är otroligt tråkigt att Paul walker (han i "Fast & Furious" - filmerna) omkommit i en bilolycka. Det är såklart synd om alla som mister sina liv i förtid. Ska hylla honom med att kolla på första filmen i serien senare. I och med första december, och första advent, startade min dag med julkalendern: barna Hedenhös uppfinner julen

Jag är inte för gammal för julkalendern, även om folk påstår det, för man blir aldrig för gammal. Däremot känner jag iår att chokladkalender kvittar, men det gör mig inte mindre pepp på julafton. Tror allt att jag ska titta på en riktig julfilm framåt kvällen också - Får se hur mycket jag hinner med. När jag satt och åt frukost hade mamma börjat baka lussekatter och spelat julmusik - Så underbart! Har nästan nyss kommit hem från standardfika hos farmor (övningskörde dit) och ska väl ta itu med matteboken som ligger på skrivbordet också.

Anyway, hoppas ni har en alldeles underbar första december och första advent!