Torka aldrig tårar utan handskar - Del 1, 2 & 3

 <--- Böckerna!
Ph1; Kärleken. Ph2; Sjukdomen. Ph3; Döden.

Äntligen har jag läst ut denna bokserie! Ni som faktiskt känner mig, och kanske en och annan bekant, vet att jag gillar Jonas Gardell. Hm, gillar är ett så svagt ord... Jag gillar honom mycket. Inte bara för att han är rolig, inte bara för att han är en bra författare utan också för att han är vem han är och är stolt över att vara det. 

Böckerna utspelar sig på 80-talet då HIV och AIDS kommer till Sverige. Först är det unga män som drabbas och ingen vet varför. Det är något nytt och skamligt. De dör som flugor och lever varje dag som deras sista. En del säger att det är Hans straff för att dem inte följt naturens gång. Därefter är det "oskyldiga" som drabbas och dör - Något väldigt tragiskt. 

Huvudpersonerna är Rasmus, en kille från en liten håla där det är bra att vara precis som alla andra, och Benjamin, ett Jehovas vittne som blir tillsagd att kämpa emot hans begär. Det är ett rent sammanträffande, eller kanske bara bögarnas bög Paul, som gör att deras vägar korsas. De är en familj från början till slut.

Ni kanske hört eller sett serien med samma namn? Det var den som fångade mig och tvingade mig att läsa böckerna. Precis som serien är böckerna otroliga, djupa och otroligt vackra. I böckerna däremot får man ta del av de andra karaktärernas historia lite mer. Jag var inte ens född på 80-talet men det vore en skam att inte ha läst dessa. Det känns så himla långt bort, 80-talet, och att folk faktiskt övergivit familjemedlemmar pga HIV och AIDS. Det är tur att vi inte är såna idag. Iallafall inte lika mycket. Jag kunde ha skrivit om alla böcker, men jag tyckte att det passade bättre såhär. Någon som läst böckerna?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback