Sista dagarna i augusti.

[Plats för bild]

Hallå där! Tänkte, som vanligt, slänga in ett inlägg här innan jag går och lägger mig. Tyvärr har det bara blivit ett par inlägg den senaste tiden. I torsdags träffade jag Becca och Alva för lite fika på Smörgåsbutiken i Askersund. Vi hade en del att prata om så det var kul att catcha up lite. Därefter blev det lite fika hos min moster med mamma och mina söta kusinbarn. Igår var jag hur trött som helst! Trots den sköna sovmorgonen så var jag helt slut när jag kom hem från jobbet vid 19. Kvällen spenderades halvsovandes framför Kristallen. Blev lite glad inombords när Gina och Jonas Gardell fick priser! 

Idag var det dags för Sannerudsmarken. Enligt tradition åkte jag och Co iväg och efteråt blev det lite fika ute i skogen. Mys! På eftermiddagen hittade jag tillräckligt med motivation och energi för att börja beta av plugghögen. Avverkade lite matte och halva engelskaläxan - Känns att jag haft sommarlov då allt går extra segt. Däremot är jag glad för att jag inte skjuter upp saker eller behöver någon som tjatar på mig om att göra alla läxor. Belönade mig själv med senaste PLL-avsnittet och ett par avsnitt av gossip girl. Välförtjänt tycker jag! 

Anyway, det är en dag imorgon också... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Vi går på kullerstensgator.


Ph; En bild jag tog en kall morgon.

Hallå där peeps!
Igår kändes som en "sådär" - dag. Lektionerna var sådär, humöret var sådär och även om promenaden hem från bussen var otroligt skön så tvärslocknade jag på altanen någon timme efter att jag kommit hem. Kvällen spenderades hos kusin + familj med mormor, mamma, nybakt bröd och te. Så himla mysigt! Kollade på Idol och Maria Wern senare på kvällen. 

Idag däremot kändes det mesta bra. Att jag däremot fick veta att första lektionen var "inställd" när jag kom till skolan är en annan sak. Hade väldigt chill lektioner idag (Läs: 3 st) och sen fick vi sluta tidigare också. Eftermiddagen spenderades på Askersundsmarknaden med Elina. Jag hittade ingenting speciellt, men det vanliga inhandlades. 17:15 satte jag mig på bussen och mötte upp mamma och pensionärerna i Hallsberg. Därefter blev det en fika hemma hos mormor och morfar med diverse människor. Trevligt! Idol och Maria Wern fyllde tv-rutan även denna kväll. Hade tänkt kolla säsongsavslutningen av PLL nu, men tror jag kollar på den imorgon istället.

Nu är det  dags för sängen så hörs vi imorgon! 

Allting rullar på.


Ph; En gammal bild sen 2011 då jag var till Söderköping.

Hallådär peeps! Jag hade tänkt slänga in ett inlägg igår men jag insåg ganska snabbt att det såg precis likadant ut. Precis sådär som alla andra veckor ser ut. Förutom några ändringar angående vädret så är det rätt likt. Tänkte att ni inte ville läsa om det, men nu ger jag detta ett försök. 

Idag var/är det första måndagen sen jag började skolan, men konstigt nog hade jag ingen söndagsångest. Jag antar att den kommer smygande lite längre in på hösten. Nu frågar ni kanske vad som skiljer denna dag åt? Jag ska berätta! 

Idag: 
- Tog jag bort kursen Människan i industrin och slutar därför tidigt på tisdagar!
- Gick jag till trafikskolan och fixade första körlektionen! Den är på fredagen den trettonde...
- Bar jag min hängslekjol med huvudet högt, trots att den är på gränsen till för mycket. 
- Blev jag ännu säkrare på att jag valt rätt linje, inriktning och vad jag skulle kunna tänka mig att göra i framtiden. 
- Blev hösten riktigt ljus och det är tack vare mina fina vänner! 

Jag behöver väl inte säga att allt rullar på just nu? Jag får hela tiden idéer om vad själv vill hitta på när jag fyller år, hur jag föreställer mig ha växt som person när jag står där på studentdagen och om hur jag befinner mig på detdär universitetet som passar mig som handen i handsken och som sedan tar mig till detdär jobbet som passar mig ännu bättre! Åh, jag är så taggad på allt men nu ska jag kolla idol. 

Torka aldrig tårar utan handskar - Del 1, 2 & 3

 <--- Böckerna!
Ph1; Kärleken. Ph2; Sjukdomen. Ph3; Döden.

Äntligen har jag läst ut denna bokserie! Ni som faktiskt känner mig, och kanske en och annan bekant, vet att jag gillar Jonas Gardell. Hm, gillar är ett så svagt ord... Jag gillar honom mycket. Inte bara för att han är rolig, inte bara för att han är en bra författare utan också för att han är vem han är och är stolt över att vara det. 

Böckerna utspelar sig på 80-talet då HIV och AIDS kommer till Sverige. Först är det unga män som drabbas och ingen vet varför. Det är något nytt och skamligt. De dör som flugor och lever varje dag som deras sista. En del säger att det är Hans straff för att dem inte följt naturens gång. Därefter är det "oskyldiga" som drabbas och dör - Något väldigt tragiskt. 

Huvudpersonerna är Rasmus, en kille från en liten håla där det är bra att vara precis som alla andra, och Benjamin, ett Jehovas vittne som blir tillsagd att kämpa emot hans begär. Det är ett rent sammanträffande, eller kanske bara bögarnas bög Paul, som gör att deras vägar korsas. De är en familj från början till slut.

Ni kanske hört eller sett serien med samma namn? Det var den som fångade mig och tvingade mig att läsa böckerna. Precis som serien är böckerna otroliga, djupa och otroligt vackra. I böckerna däremot får man ta del av de andra karaktärernas historia lite mer. Jag var inte ens född på 80-talet men det vore en skam att inte ha läst dessa. Det känns så himla långt bort, 80-talet, och att folk faktiskt övergivit familjemedlemmar pga HIV och AIDS. Det är tur att vi inte är såna idag. Iallafall inte lika mycket. Jag kunde ha skrivit om alla böcker, men jag tyckte att det passade bättre såhär. Någon som läst böckerna?

Vem är jag?

Idag hade jag min första engelskalektion. Det var en blandning av teknister och naturvetare - Alla ansikten var bekanta och det kändes skönt. Som alltid när man hamnar i en ny grupp ska man presentera sig själv eller i dethär fallet en klasskamrat. Själv blev jag presenterad av min kompis som jag känt sen förskolan - Helt okej. Det fanns ett par punkter, antagligen inte fler än fem, och dem skulle summera ihop vem jag är. 

Nåväl, mitt namn är Hanna Larsson och jag gillar att titta på serier. Jag gillar dessutom att resa och jag håller inte på med någon sport på fritiden. Mina framtidsplaner är att plugga vidare i Norrköping som civilingenjör inom medieteknik. Listan på vad jag inte gillar var aningen längre, men långt ifrån allt jag ogillar. Nu när jag tänker efter så är denna lista långt ifrån allt jag är också.

För hur kan en fempunktslista definera någon som person? Hur får du rum med 17, snart 18, år i fem punkter? Vad är viktigt att nämna och vad vill du att andra ska veta om dig? Även om du bara är dig själv så kan du ha åtminstone fem olika sidor av dig själv. Vilken vill du visa den nya gruppen? Punkterna ovan är inte falska, däremot är det bara skrapandet på ytan. 

Jag antar att någon någon gång har fått göra ungefär samma sak. Vad berättade ni om er själva och vad vill ni helst hålla gömt och begravt? Hur mycket ska man berätta för att alla andra ska kunna summera ihop er? Allt helst på fem punkter. 

Allt går att räkna på, eller?


Ph; Försökte ta en skaplig bild på månen... Antagligen inte den ultimata bilden. 

Back in school today! Tror faktiskt denna dag har varit så bra som den kunde bli. Träffade alla människor igen, som jag saknat otroligt mycket, och allt rullade på finfint. Kurserna verkar bra och allt ser ljust ut. Det var extremt konstigt att se alla ettor i korridorerna... Men jag antar att det är en vanesak. Hur fint och härligt det än känns att vara tillbaka så kan jag inte sluta tänka på att allt kommer vara över om mindre än 10 månader. Sorgligt eller hur? Btw, lånade tredje tatuh-boken idag på biblioteket - Kärlek! ♥ Åh, ska bli så himla kul att skriva om mitt sista år och få dela alla bilder osv med er! Anyway, det är skola imorgon så ska väl börja förbereda mig för sängen! 

Ett bra avslut på ett bra sommarlov.


Ph; Random. 

Hallådär människor! Trots bristen på inlägg ser jag att det ändå är ett par själar som tittar in här med jämna mellanrum. Sånt är alltid kul att veta! Senaste inlägget skrev jag i onsdags och en hel del har hänt! I torsdags var jag hemma, kollade gossip girl och eftermiddagen spenderades på marieberg. I fredags jobbade jag 9-19 och sen på kvällen blev det mat från Coco Thai. 

Igår blev det ett besök hos frisörn. Bestämde mig för lite förändring! Eftermiddagen var i stort sett gossip girl då vädret var rätt deprimerande och sen på kvällen kom Alva och Becca hit för en sista tjejkväll innan skolan börjar igen på tisdag. Vi lagade mat, satt ute vid poolen och pratade, kollade film och åt goda saker. Precis vad jag behövde! Imorse vaknade jag sjukligt tidigt men snäll som jag var lät jag tjejerna sova (dem är inte morgonpigga som jag...) och satte mig och kollade på gossip girl istället. De åkte hem framåt lunch och då stack jag iväg till mormor och morfar för lite kalas. 

Imorgon är det jobbet som gäller innan skolan kickar igång på tisdag. Är faktiskt rätt spänd över allt! Stora delar av klassen har jag inte träffat på hela sommarlovet så ska bli kul att träffa dem... Och andra människor såklart. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Början av vecka trettiotre.

Ph; Detta är mitt schema sista året på gymnasiet! Vet inte hur jag kommer överleva utan lunch på onsdagar?! 

I måndags var jag en sväng till doktorn och bestämde mig för att genomföra en käkoperation. Ett ganska stort beslut om ni frågar mig! Eftermiddagen spenderades med min bok på altanen och därefter fika hos mormor och morfar. Igår var jag till tandläkarn och övningskörde därifrån, mellanlandade på marieberg, och sedan hela vägen hem! Första gången som jag kör i Örebro. Detdär körkorten är kanske mitt om ett halvår. 

Eftermiddagen spenderades hos min ena kusin och hennes familj. Därefter åkte vi på upptäcksfärd till Kumla för att leta på vart min andra kusins lägenhet var. Idag jobbade jag mellan 9-19 och har inte hunnit med så mycket mer idag än att kolla in mitt schema! Hade ett mycket bättre schema förra året... Men detta får väl helt enkelt gå. Jag fick mina två individuella val och behöver inte läsa någonting på distans. Däremot är mina lektioner låååånga... Men förhoppningsvis kul ändå. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! Är rätt fullbokad fram tills på tisdag då skolan börjar. Rätt fullbokad när skolan väl börjat också ser det ut som... 

Igår var allting party á la 110-årskalas.


Ph1; Milla. Ph2; Astrid och Ida. Ph3; Meya.

Ph1; Astrid och min moster. Ph2; Meya och hennes mamma.

Ph1; Astrid. Ph2; Meya och min kusin Malin.

Ph1; Ida. Ph2; jag.

Ph1; Moster. Ph2; Pappa.

Hallå där peeps! Igår var jag funktionär på hundutställningen i Askersund - Stod i kiosken. Såg så himla många hundar och en del raser hade jag aldrig sett förut. Blev nästan sugen på att skaffa hund! Jobbigt bara att hundar kräver mycket mer tid osv. än vad katter gör. Var hemma en liten stund efteråt innan det var dags för kalas. 

Födelsedagsbarnen var min mormor (70 år) och min morbror (40 år). Trots att det var ett födelsedagskalas så var inte födelsedagsbarnen i centrum... Utan det var charmtrollen Meya, Astrid och Ida. Det blev en hel del bilder igår men nu när jag satt och rensade var det en del suddiga också. Brukar bli så! Vi hängde kvar där ganska länge och jag kom i säng halv två. 

Idag vaknade jag upp till regn, vilket inte är en bra början. Jag har inga som helst planer för idag... Kanske redigera lite bilder? Kanske läsa min bok med en kopp te bredvid? Kanske skriva något jätteintressant inlägg här på bloggen? Kanske fortsätta kolla Gossip Girl? Det finns en del alternativ, men jag ska iallafall ha en mysig innedag och göra sånt som jag gillar att göra regniga dagar som denna! 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

MP3 love.

Norlie & KKV – Snart
Norlie & KKV – Pansar
Norlie & KKV – Aldrig
Norlie & KKV – Soldat
Norlie & KKV – Imorgon kommer aldrig bli som igår

Gillar dessa låtar ♥

Pyjamasdagar är bra dagar.

Hej! Tänkte bara slänga in ett inlägg här. I tisdags var Irma här och vi gjorde i princip ingenting. Eller jo, vi gjorde pannkakor. Alltid lika roligt att inte göra någonting med henne ♥ I onsdags blev det heldag på jobbet och därefter kollade jag pll och en riktigt bra film (som jag kanske skriver om här...). 

Idag, torsdag, vaknade jag otroligt tidigt. Blir lite arg på mig själv för att jag alltid vaknar tidigt när jag är ledig och bara vill somna om när jag ska upp och jobba. Antar att det inte bara är jag som har det problemet. Städade huset på förmiddagen, tog sedan en dusch och gled runt i pyjamas hela eftermiddagen. Hela dagen spelades musik i hela huset och det fanns ingen hemma som bad mig att sänka. Det är så himla skönt att gå och mysa hemma. Jag har börjat kollat om Gossip Girl och tänkte att idag, när det regnar, är den ultimata dagen! 

Blev en snabbis på marieberg också, men var inte ute efter någonting. På lördag är det 110-årskalas så presenter inköptes till det ena "födelsedagsbarnet". Anyway, klockan är hyfsat mycket och jobbet väntar på mig imorgon! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. Btw, har en idé till ett "kanske bra" inlägg... Får se om det dyker upp någon gång den närmaste veckan.

Fast and Furious 6

 <--- Filmen!

Jag har länge varit ett "fast and furious" - fan och då var det en självklarhet att se även denna film! 
Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli någon mer film efter 5:an. Nu kanske ni har förstått att detta är en uppföljare... Och jag skulle inte påstå att den är fristående. Enligt mig är det flera saker som hänt i de tidigare filmerna som man bör ha sett för att kunna hänga med på alla skämt osv. i denna film. 

I denna film har Mia, Brian och Dom avslutat sitt sista jobb och istället bestämt sig för att dra sig undan en gång för alla. De har flytt sina gamla liv, men inte helt självmant, när dem nu kastas tillbaka in i det förflutna. Samtidigt, i London, är det en grupp som bryter mer och mer mot lagen som Hobbs försöker få stopp på. Till slut inser han att Dom och hans team är det enda sättet. I utbyte mot att Dom hjälper honom att ta fast gruppen kan Dom få se sin döda flickvän Letty vid liv igen. Det är något han inte kan säga nej till. 

Filmen är inte den bästa "fast and furious" - filmen men den är helt klart sevärd! Jag gillar att den har så mycket koppling till de andra filmerna och det är en hel del frågetecken som man får svar på. Däremot är "fast and furious" - filmerna inte något för alla... Och det gäller att man gillar fart, bilar, efftekter osv. Men lite spänning har ju ingen dött av! Jag tror tillochmed att det ska komma en 7:a... Undrar vad den ska handla om?! 

Ungefär åtta meningar om hela dagen.Hej. Detta är min instabild på min glass. Kul, right?
Idag blev det en kortisdag på jobbet (9-15:20), vilket kan vara skönt ibland.
När pappa kom hem åkte mina föräldrar och jag till Askersund.
Där blev det mycket ätbart - Först glass i hamnen och sedan fika hos farmor.
Jag har haft huvudvärk från och till hela dagen... Mindre kul.
Jag har kollat om skolschemat kommit upp än... Minst tre gånger idag.
Just nu är det sängdags, så att... ZZzzz...

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Det finaste som finns i världen är inte ting.


Phs; På bilderna ovan ser ni mina kusinbarn Ida (4 år) och Astrid (2 år). Bilderna är tagna igår. 

Hallå där! Nu har det varit ett par soliga dagar, right? Igår startade jag dagen med en promenad och sedan solning, läsning och minimalt med övningskörning. Just det, min kusin, moster och kusinbarnen kom hit en sväng också. Tycker det är riktigt mysigt att fotografera barn (och inte på något läskigt sätt...). Dels för att dem oftast har ett glatt humör och är fulla med fantasi, energi och liv. Eller ja, med undantag för trotsåldern. 

Idag vaknade jag inte lika tidigt och var dessutom lite småseg hela förmiddagen. Gav mig sen ut på en promenad i brist på annat kul att göra. Hade tänk äta glass i hamnen idag... Men som alltid är alla andra upptagna när jag är ledig. Det är så himla svårt att pricka in dagar då man kan träffa vänner då man har olika jobbscheman, bor långt bort, reser, har saker redan planerade osv. 

Därför spenderades dagen vid poolen med Paper Towns av John Green och körkortsboken. Har knappt läst i körkortsboken på hela sommaren, vilket inte alls är bra! Vill kunna ta mitt körkort så fort som möjligt efter att jag fyllt år och då måste jag nog ligga i med teorin. 

Anyway, har lite dipp i kylen och ostbollar som väntar på mig! Imorgon är det måndag igen vilket betyder jobb. Veckorna springer iväg... Bara lite mer än två veckor kvar tills skolan börjar igen. Ohmygash. 

Oz: The Great and Powerful

 <--- Filmen.

Detta är en film jag såg för ett tag sen. Jag ville egentligen se den på bio men hörde att den inte var värd att se. Iallafall inte på bio. Om ni inte är bekanta med filmen 'The wizard of Oz' så kan jag berätta lite. Det börjar med att en flicka, Dorothy Gale, dras in i en tornado och på ett mystiskt sätt hamnar i Oz. Hon försöker att ta sig hem igen och får reda på att den enda som kan hjälpa henne är trollkarlen av Oz. Därför börjar hon sin resa för att träffa honom och på vägen möter hon nya vänner.

Oz: The Great and Powerful handlar om innan Dorothy kommer till Oz och handlar då mer om trollkarlen. Det är hans uppgift att rädda Oz mot häxorna, men det är lättare sagt än gjort. Alla tror att han bär på stora krafter men egentligen är han bara en simpel underhållningstrollkarl. 

Jag blev lite besviken på filmen, men jag antar att jag kanske hade lite för stora förväntningar. Den hade inte varit värd att se på bio, men jag ångrar inte att jag såg den. Den var helt klart underhållande! 

"What's the point of doing anything, if you'll never notice"


Ph; En hund min moster är hundvakt åt. 

Just nu spelar Håkan Hellström på Spotify och mina favoriter är 'Känn ingen sorg för mig Göteborg', 'En vän med en bil', 'Ramlar', 'Nu kan du få mig så lätt' och 'Kom igen Lena!'. Ibland är Håkan och hans låtar rätt bra, trots vad de flesta säger. Samtidigt som jag lyssnar på Håkan så kollar jag Weheartit efter fina quotes. Ännu har jag inte hittat några... Men det finns ju en dag imorgon också. 

Igår var jag en sväng till Marieberg. Därefter blev det städning, solning, läsning och kvällen spenderades hos moster med kortspel. Rätt mysigt! Idag var en helt annan dag. Det började med att jag upptäckte att vår katt åkt upp till katthimmelen. Dagen har gått i samma spår hela dagen, ungefär. Nu vet jag verkligen hur det är att behöva vara glad och trevlig när det egentligen är motsatsen. Vilken egenskap... Bra eller Dålig... Jag låtsades så bra att jag tillochmed lurade mig själv. 

Det blev en heldag på jobbet (9-19) och när jag kom hem var moster här med mina kusinbarn. Mysigt! Kvällen spenderades med senaste avsnittet av Twisted. Inte så dumt! Anyway, nu borde jag verkligen gå och sova... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 
 

Day 3 in London - Part 4.


Ovan ser ni bilder från när vi besökte London Eye och kollade på Big Ben! Däremot är sista bilden en fin quote jag såg på en tunnelbanestation. När jag såg London Eye på håll fick jag dendär wow-känslan. Vi hade bokat biljetter till att få åka London Eye och jag hade insisterat på att vi skulle göra det när vi ändå var i London. Jag är höjdrädd och spenderade hela min tid i mitten av detdär "båset" på en bänk som fanns. Jag tittade ut men inte ner. 

Vi gick inte så nära Big Ben men att se det på håll räckte gott och väl! Efter vår lilla tur i London Eye gick vi in för att kolla på 4D-filmen dem visade. Det var en kort men fin film och dem visade hur London Eye såg ut på vintern... Det vill jag verkligen se i verkligheten! Efter filmen åkte vi tillbaka till hotellet, packade, åt Fish and chips och sov tills vi skulle upp mitt i natten för att påbörja resan hem till landet lagom! 

Bra att veta: Alla bilder som är tagna från marknivå är tagna av mig medans alla bilder när vi är uppe i London Eye är tagna av min pappa då jag inte vågade röra mig från bänken/stå nära glaset.