Curves or bones, love your body no matter what.

"I think a lot of overweight girls are hypocrites. I'm naturally tall and skinny, I eat what I want, I don't starve myself, and I'm beautiful.

So why are you allowed to to love your 'curves' but it's wrong for me to love my 'bones'? Why is it okay for you to call me anorexic, but horrible for me to call you fat?

If you can tell me to 'gain weight', why can't I tell you to lose weight?

If you can feel beautiful for being big, I can feel beautiful for being small. Get over it."

Detta hittade jag på Annaellinors blogg, länk: http://annaellinor.devote.se/blogs/18174314/i-agree.htm

Nu till mina tankar:
Jag kände mig otroligt tagen och träffad av denna text, den stämmer verkligen och jag kan inte hålla med mer än vad jag redan gör! Innan någon bestämmer sig för att av någon anledning hoppa på mig ska jag förklara hur jag tänker och då, om ni fortfarande vill, får ni ifrågasätta mig. 

Jag kan faktiskt koppla detta till idag, så det är vad jag tänker göra. Idag på engelskan pratade vi om ätstörningar, hur unga tjejer tyckte de var överviktiga osv osv, såna viktiga saker helt enkelt! Tycker verkligen att det är jätteviktigt och riktigt allvarligt, sånt alla ska prata om för att verkligen förstå. 

Enda sen jag var liten har jag varit mindre än alla andra, eller vänta, jag har varit minst. Mat var verkligen inte min "starka" sida och jag åt riktigt långsamt. Jag kan stolt säga att jag överlevt och är bättre nu för tiden. Ni som vet hur sakta och lite jag äter nu för tiden, ni skulle varit i chocktillstånd då för det var helt klart värre. Jag kan absolut inte säga att jag haft någon som helst ätstörning men problem med mat, helt klart. Det är dock inget jag går och är stolt över för vissa stunder har och är det fortfarande rätt tufft. Eftersom jag alltid varit liten har jag även varit lite underviktig och nu vet jag inte riktigt... Så länge jag lever är jag nöjd. 

Det enda som kanske inte stämmer i texten borde vara att jag är lång men även korta borde ha rätt till att vara smala? Tro mig, jag har önskat ett flertal gånger att väga mer, bli större eller så men det händer aldrig. 

Dagens samhälle har den vidriga synen av att det vore mer okej att vara mindre/smal/"benig" istället för att vara större/kurvigare/"tjockare" vilket jag inte heller förstår... Men det gör det inte mer okej att trycka ner mer på mindre/smalare/benigare för att de är "mer" accepterade av samhället. Jag säger inte att större/kurvigare/tjockare inte får ta emot både det ena och det andra... För det får dem. Ingen borde behöva bli nertryckt pga kroppsform, religion, hudfärg och allt annat som man nu kan bli nertryckt för! Istället för att försöka passa in i samhället och ändra oss efter idealet, borde vi inte försöka ändra samhällets syn?

Jag har själv blivit frågad om jag har anorexia eller någon form av ätstörning... Jag har blivit kallad för det också... Alla möjliga människor har tjatat, sagt och bönfallt mig om att äta mer, snabbare osv osv. Jag lovar att det tar på en. Jag lider extra mycket när jag ser hur mina vänner inte äter 'tillräckligt', skippar måltider eller tränar allt för mycket... För fan vad orolig man blir. Eftersom jag vet hur jobbigt det är när folk tjatar så blir det ju lite dubbelmoral eller vad man ska kalla det... Men allt är ju pga omtanke! Jag tycker inte att vi borde gå runt och kalla varandra för sjukdomar, det gör oss nästan sjukare än de som faktiskt har dem. Om ni förstår vad jag menar, och missförstå mig gärna inte. 

Till sist: Jag tror det är lika svårt för en överviktig att gå ner i vikt som det är för en underviktig att gå upp i vikt. Inte svårare, inte lättare... Bara jäkligt svårt. Vi kan inte bestämma över våra kroppar, visst, vi kan äta mer och vi kan motionera bättre... Men en hel del tror jag är upp till våra kroppar. Show me what your mama gave ya and be proud! 

Nu fick ni massor att tänka på, ciao!

Kommentarer
Postat av: Nicole

Jag får ofta höra att jag är liten och äter lite så jag vet väl hur det känns ;s det folk inte förstår är att det är lika hårda ord att höra att man är smal som att man är tjock.. När någon är stor säger man inget för det gör man bara inte, men så fort det handlar om någon smal person så är det okej. Jävla dumt! :)

2012-03-25 @ 17:26:12
URL: http://nnnnicolee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback