Ensamhet - Från min synvinkel.

Alla känner vi oss ensamma ibland. Vissa mer än andra och vissa oftare än andra, men i det stora hela är det något som händer oss alla. Det krävs inte mycket för att känna sig ensam. Ensam hemma, osynlig i vardagen eller att det inte finns någon att stödja sig på när allt det roliga är slut. Det är olika sorters ensamhet som jag tror är rätt så vanligt. Du har känt dig ensam, jag har känt mig ensam och de du aldrig trodde de om... Ja, de har också känt sig ensamma. Ren sanning. 

Känna sig mindre ensam, hur? Ja, det är ju en ganska svår fråga med olika svar till olika människor, såklart. Men jag kan säga vad jag gör! Det kanske inte är rätt och det kanske inte är att rekommendera till alla men iaf. 

1. Om det behövs så gråter jag en skvätt och går vidare, det känns som att ta av sig en tung ryggsäck och man blir så lättad. Riktigt skönt.

2. Jag brukar tycka synd om mig själv ibland... Bara för att tycka synd om mig själv! Denhär punkten lät kanske lite konstig men efter ett tag så får jag nog av att tycka synd om mig själv och rycker helt enkelt upp mig själv igen!

3. Ställer mig i duschen och låter vattnet "duscha av" alla mina bekymmer, problem osv. Också det är otroligt skönt och en varm dusch säger väl ingen nej till?

4. Fullt upp! Ju mer grejor jag har på gång, desto mindre hinner jag tänka! Så... Plocka upp mobilen och sök upp dina vänner/skaffa dig vänner och boka upp hela veckan! Kom ihåg att små grejer kan göra mycket i slutändan.

5. Tänk positivt på din ensamhet! Gör grejer du inte kan göra i vanliga fall... Jag brukar höja volymen på musiken, ta på mig mina favvokläder och dansa/hoppa/go crazy i hela huset! Typ sådär som de gör på film. Ta en fjärrkontroll eller t.ex. borste till mick för mer inlevelse och "free" - känsla! Den är grym.

Handlar hela ensamheten om att du tror att ingen bryr sig om dig och/eller att du inte har någon att vända dig till? Ja, då har du fel. Vi blir alla lite osäkra på vart de i vår omgivning står ibland och ofta vill vi ha bekräftelse på att ja, du är viktig, du betyder mycket för mig i mitt liv och bla bla bla. Jag tycker det är viktigt att uppskatta människor i sin omgivning och visa/säga det också! Alla blir glada av uppskattning och ibland gör det någons dag. 

Bara för att du känner dig ensam så betyder inte det att du är ensam.

Kommentarer
Postat av: Nicole

Sv; Ja det är sjukt :( det viktiga är ju inte hur man ser ut för familjen har man ändå, dina vänner gillar dig inte mindre för det och du är ingen annan pga det. Det är såå synd att det ska ta över :S Ja helt rätt, det sitter i självförtroendet/självkänslan! :)

2012-03-08 @ 16:44:34
URL: http://nnnnicolee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback