Someone else's life av Katie Dale

 <--- Boken.

Jag kommer nu att presentera sommarens bok som är ett MÅSTE att läsa. Som rubriken säger så heter den "Someone else's life" av Katie Dale. Jag var fast redan vid omslaget, och ja, jag dömer böcker efter omslaget. Sorgligt men sant. Jag läste boken på engelska och tyvärr tror jag inte att den finns översatt till svenska. Dock ska inte det hindra dig/er från att läsa boken, annars kommer ni att ångra er. Det är en riktig bladvändare ni har att vänta er! 

Om boken: Rosie sörjer sin mamma Trudies bortgång då hon hade Hungton's Disease, men nu är hon orolig att hon själv kan ha ärvt HD. Som en chock avslöjar hennes mammas bästa vän att Trudie inte var hennes biologiska mor och att hon inte kan ha HD. Istället blev Rosie förväxlad precis efter att hon fötts. Det är menat att det ska besvara en fråga men istället väcker det bara fler. Varför blev hon förväxlad? Var är hennes biologiska föräldrar? Vem är egentligen Rosie? Vem kunde hon ha varit? Rosie bestämmer sig därför för att leta reda på sin biologiska mamma och följer med sin ex-pojkvän på resan de så länge hade planerat. 

Vad jag tyckte: Totally amazing! Boken rör så många områden och man får sig en riktig tankeställare. Allt från att förlora någon i HD eller gå på jakt efter sitt ursprung till att inte bara hitta delar av sig själv som kommer att fylla tomrummen eller förvirrande kärlek. Jag kände verkligen att jag ibland kunde bli arg på karaktärerna när de pratade om hur mycket blodsband spelade in... Då jag inte alls håller med. Eftersom att jag är adopterad kunde jag mycket väl förstå hur de tänkte och de tog upp ämnet mycket och väl. Något jag tycker var oerhört bra! 

Till slut kan jag bara avsluta som jag började; Läs boken! Det är en viktig bok som tar upp viktiga frågor, t.ex. att hitta sig själv. Rättelse: skapa sig själv. Allt du gör, inte gör, säger och inte säger osv. är vad som gör dig till just dig. En del kan ofta glömma bort det, and for the record, du kan inte bara hitta dig själv. Att skapa dig själv däremot, det är helt och hållet möjligt, och omöjligt att undvika. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback