Speak

Denna film kollade jag också på igår. Det är en rätt gammal film (2004) med Kristen Stewert.
 
Melinda är en tjej som inte gör mycket till talan, knappt inget alls, hon är nästan stum. Hon har en djup börda, en sorg, en traumatisk upplevelse som hon inte vågar berätta för någon. I filmen får du följa Melinda genom hennes vardag där ingen förstår. Hennes bästa vänner har lämnat henne och sprider rykten om henne, lärarna förstår sig inte på henne och hennes föräldrar är inte annorlunda. De skyller allt på Melinda och kan inte förstå varför hon begår så många fel, vart deras fina flicka tagit vägen har de ingen aning om.
 
Trots allt så finns det en lärare som accepterar Melinda och lär henne arbeta och uppmuntra sig själv på ett sätt som ingen annan gjort förut. Ibland är det inte lätt att beskriva och förklara allt i ord men som sagt, en bild säger mer än 1000 ord.
 
Vad tycker jag?
 
Själv tycker jag att själva filmen är ganska seg och kanske inte den första filmen jag skulle välja att se om. Trots det så har filmen ett viktigt budskap (tror jag iallafall) och som ni kanske märkt så gillar jag ju s.k "budskapsfilmer" lite extra ;) Det är inte alltid som de ser ut för ögat ser bara det ögat vill se.
 
Vi har alla rätten att få tala men vi borde också få ha rätten att förbli tysta.
Trackback