The runaways

Denna filmen kollade jag nyss på!
 
Filmen är baserad på The Runaways karriär, från botten till toppen och tillbaka. I huvudrollerna: Kristen Stewart och Dakota Fanning.
 
Den handlar om Joan Jett som vill starta ett tjejrockband, något som inte kommit på någons tanke än. Hon träffar producenten Kim som övertalar henne och hennes framtida band att de kommer bli kända och göra samma sak som The Beatles. Från att besluta att ett band ska bildas till att öva i en husvagn där det bara finns den plats de behöver. De samlar ihop bandmedlemmar och Cherie Currie (sångarn) är det sista som behövs för att få ihop ett band! Men alla vet att sångaren ofta hamnar i centrum, frivilligt eller ofrivillgt.
 
För övrigt handlar filmen om att kämpa tills du får vad du vill ha, hur rebellisk man får vara innan man går över gränsen och hur rebellisk man är när man väl passerat gränsen och insett att det inte finns någon återvändo. Hur mycket är det värt att offra för att få vara i rampljuset och hur mycket är man villig att ge för att få stanna kvar med publikens jubel överallt.
 
Jag har många gånger varit nära på att titta på filmen förut men sen tveksamt låtit bli. Nu tog jag chansen (hade inget annat för mig) och jag ångrar mig inte. Filmen är bra men jag vet inte om jag skulle kunna kolla på den en andra gång :$ Iallafall, hoppas att någon läser mina "filmtips" och kanske tycker likadant som jag (aaa'
Trackback