Om jag stannar - Gayle Forman

Denna bok läste jag ut igår tror jag (a' Fast min bok ser inte ut såhär för den är pocket... (a' Men det fanns inga bra bilder på pocketboken :/
 
Vad handlar boken om?
 
Huvudkaraktären heter Mia, en person som älskar klassisk musik, spelar cello, har en rockig pojkvän och en kärleksfull familj. Allt tar dock slut på bara några sekunder, Mia och hennes familj är med om en bilolycka och den enda som klarar sig är Mia. Nåja, nästan iallafall. Hon hamnar i koma och det är där boken "utspelar" sig. Nu har hon bara valet kvar, att leva vidare eller släppa taget.
 
Även om hon har kvar många som älskar henne så har hon fortfarande förlorat sina närmaste, sin familj. Går det att återvända utan dem eller blir det för svårt? Mia är förvirrad, rädd och vilse men hon gör sitt val tillslut.
 
Vad tyckte lilla jag? :)
 
Den var bra och en bok du borde ha på din "att läsa" - lista! Jag förväntade mig mer men den dög gott och väl. Till skillnad från andra böcker av samma "typ" så handlar denhär boken om själva "valet" medan de flesta andra böcker handlar om innan h*n dör eller efter att h*n dött och någon bearbetar sin sorg.
 
Även om boken var bra så var den bara det, bra. Den satte inga "spår" inom mig mer än att jag kommer ihåg att jag har läst den men alla böcker tar dig inte i handen och säger "det ska alltid vara du och jag". Det är dock såna böcker jag gillar, som antagligen de flesta gillar men dehär var inte en sån bok.
 
PEACE OUT.
Trackback