Budapest: Sankt Stefansbasilikan, memorials och parlamentet

Snabbt blev det söndag i Budapest och att turista stod på schemat. Det varma vädret hade kommit även till Budapest, så vi hade strålande sol hela dagen. 
 
 
Först på tur var Sankt Stefansbasilikan! Den var väldigt maffig och fastnade lätt på bild. 
 
 
 
Därefter gick vi till Soviet Heroic Memorial. Jag som vanligtvis inte alls gillar historia tycker det är superintressant när jag ser monument, går på museum eller besöker andra historiska platser.
 
 
Vi gick vidare till Memorial to the Victims of the German Invasion. 
 
 
Sist men inte minst tog vi oss till parlamentet. Det var hur maffigt som helst. 
 
 
 
I jakt på en ny profilbild till Facebook behövde jag så klart posera lite framför kameran. Minns knappt när jag kunde gå i kjol med bara ben. 
 
 
 
 
Fastnade för spårvagnarnas gulorangea färg. Tydligen har Budapests spårvagnslinje nummer 2 kommit med på listan "topp 10 bästa spårvagnsturer" och var tydligen den bästa europeiska spårvagnsturen på den listan. Detta visste jag så klart inte när jag tog bilden, men tripadvisor är en guldgruva när det kommer till information. 
 
 
Vi började gå mot Donau och på bild fastnade alla fina byggnader. Jag har egentligen alldeles för många av dessa bilder, men jag tycker de är så himla fina. De kan nästan vara "jag tror snart att jag tappar andan"-fina!  
 
 
Håll utkik efter fler inlägg från Budapest. De kommer inom kort! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback