Disa av Denise Rudberg

Okej, dags att uppdatera lite här på bokfronten. För ungefär en och en halv månad sedan läste jag ut boken Disa, skriven av Denise Rudberg. Boken är den första i trilogin Sthlmqueens, en historia om vännerna Disa, Simone och Mercedes. 

I den första boken är Disa huvudkaraktär. Hon är allt som oftast festens mittpunkt, och det är aldrig en lugn stund när hon är med. Ofta tar hennes impulsivitet över, vilket får mitt kontrollbehov att gå bananas. 

Disa jobbar för att få in en fot i mediebranschen, men tar sig fort vatten över huvudet. Ingenting blir riktigt som hon tänkt sig. Hon är en mästare på att sopa sina problem under mattan, vilket bara förvärrar allting och gör att hennes vänskap med Simone och Mercedes sätts på prov. 

Kort sagt: en berättelse om hur något kan eskalera alldeles för fort och hur värdefulla äkta vänner är.

Boken är väldigt lättläst, vilket gör att sidorna bara flyger förbi. Däremot ville jag ha mer djup i den, då det kändes som om alla händelser bara avverkades för att historien snabbt skulle röra sig framåt. Jag blev trött på huvudkaraktären flera gånger om, vilket gjorde att det kändes lite segt att läsa vidare (ville bara läsa mer på grund av att jag ville veta hur hon tog sig ut ur kaoset hon skapat). + gillar inte att läsa böcker där jag ogillar huvudkaraktären. 

MEN, om ni vill ha en lättläst bok så är detta boken ni ska läsa. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback