7 Facebook-grupper jag hänger i.

Idag vill jag passa på att tipsa om olika Facebook-grupper. Under det senaste året har jag upptäckt hur nice det egentligen är med Facebook-grupper och hur många det finns. Till exempel finns det en grupp som heter Växtgäris, som jag inte är med i dock, som pratar om enbart växter! Jag har valt grupper utifrån vad jag vill veta mer om/vad jag är intresserad av och kan kategoriseras som: peppande grupper, skriv- och läsgrupper och "jobbgrupper" som på ett eller annat sätt inspirerar mig i mitt (framtida) yrkesliv. Jag tycker att en aldrig kan få för mycket inspiration och att det är viktigt att vi börjar backa och stötta istället för att konkurrera med varandra, och Facebook-grupper kan mycket väl vara ett steg på vägen mot det. 
 
 
Heja livet! är en grupp jag blev tipsad om när jag sökte praktikplatser i Stockholm. I gruppen är det väldigt peppande stämning och många delar med sig av sina livshistorier. Det dyker upp allt från resetips och jobbtips till middagar och "vem vill ta en fika?"-inlägg. Känner att medelåldern i gruppen är snäppet äldre än mig, men det gör bara att jag får ta del av galet bra livstips! Gillar blandningen starkt. Endast för kvinnor.
 
 
925 är den nyaste gruppen jag blivit medlem i och är en "förlängning" av Sandra Beijers kommentarsfält på hennes blogg. Det är en väldigt aktiv grupp och hittills har jag sett massa "ge mig resetips"- och "vem vill ta en fika/öl/vin/whatever?"-inlägg. Gillar verkligen stämningen i gruppen! 
 
 
Skrivgäris är en undergrupp till Streetgäris där massa skrivande människor har samlats. Obs! I Skrivgäris, Litteraturgäris och Kreatörsgäris får bara kvinnor och icke-binära vara medlemmar. Gruppen är inte jätteaktiv, men när den är det så postar folk ofta texter de skrivit, frågar efter skrivkompisar eller hur en botar skrivkramp! Om en är någon typ av skrivande människa (som jag) så kan en gilla denna grupp. Förekommer också rätt mycket diskussioner om skrivutbildningar. 
 
 
Litteraturgäris är också en undergrupp till Streetgäris, men fokuserar på böcker! Här dyker det ofta upp boktips, bilder på nya inköp, bokcirkel-förfrågningar och annat om böcker. Toppen om en vill göra plats för mer litteratur i sitt liv (som jag vill). 
 
 
Kreatörsgäris är, precis som de två tidigare, en undergrupp till Streetgäris. Här samlas kreatörer av olika slag och inläggen varierar rätt mycket. Ibland är det någon som söker jobb eller tips på bra föreläsningar, ibland är det frågor om hur en ska ta betalt för sitt arbete eller annonser för kontorsplatser. Rätt så "arbetsinriktat" tycker jag. Tycker inte riktigt att jag är en kreatör, men blir väldigt peppad och inspirerad av att läsa hur andra gör det dem tycker allra mest om + det gränsar till mitt eget "yrkesfält". 
 
 
Reklamsnack är en grupp jag upptäckte ganska nyligen. Här postas det kort och gått reklam som folk tycker om eller ogillar! För en "reklam-gillande" människa är denna grupp nice, mest på grund av att reklamen inte enbart dyker upp i ens flöde utan diskuteras också. Rätt så aktiv grupp dessutom! 
 
 
Annonsrådet är en annan reklamliknande grupp, men med enbart tjejer. Här diskuteras reklam inte lika mycket, utan de har istället som mål att synliggöra och anmäla sexistisk annonsering och sexistiskt innehåll på sociala medier. Gruppen har blivit rätt uppmärksammad den senaste tiden för det jobb dem gör. Är med i gruppen för att: (1) jag ogillar sexistisk annonsering och sexistiskt innehåll, (2) vill ha ett bättre klimat på sociala medier, (3) jag gillar att se vilken typ av annonsering som förekommer och (4) för att jag tycker att det gränsar till mitt eget "yrkesfält". Lite som att göra omvärldsanalys.
 
Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback