Vad jag gör när jag inte behöver skriva akademiskt.


Ph; i måndags såg det ut såhär utanför mitt fönster. 

Hej människor! Idag är det torsdag, men jag har redan tagit helg. Eller ja, nästintill i alla fall. Förutom att sitta med projektarbetet och simma med Lollo har jag haft mindre livskriser. Ungefär som vanligt med andra ord. Jag trodde att projektarbetet skulle bli minst lika krävande som c-uppsatsen, men det har visat sig vara tvärtom! Jag har mer fritid än jag haft på ett väldigt bra tag, och om jag ska vara ärlig vet jag inte riktigt hur jag ska hantera den. Vad gör en när en är ledig? Vad gör en när en inte behöver sitta och skriva akademiskt från tidig morgon till sen kväll? Tror jag behöver en hobby, men vet egentligen inte om jag vill ha en.
 

Ph; tidigare idag när jag stod och försökte värma händerna i väntan på bussen.
 
Förut idag stod jag och huttrade i en busskur medan jag försökte värma händerna i jackfickorna. Jag försökte klura ut vad jag skulle göra med dagen – hur jag skulle få tiden att gå. Det var blankt. Kanske har jag länge varit så prestationsstyrd och uppe i varv att när alla måsten försvunnit har jag istället paralyserats av stillheten. När jag haft alldeles för mycket för mig har jag skjutit undan sådant jag egentligen velat göra.
 
Saker som dessa:
 
- Läsa skönlitterärt. Att ständigt läsa akademiska texter som kurslitteratur och avhandlingar är krävande. Det är ofta ett ansträngande språk och det tar aldrig slut. Förr brukade jag ofta läsa böcker, men jag har inte kunnat prioritera det lika mycket som jag velat. "När jag har tid ska jag börja läsa igen" brukade jag säga. 
Skriva för att det är kul. I samma takt som jag slutade läsa skönlitterärt, slutade jag även skriva skönlitterärt. Kanske före det. Jag slutade skriva dikter långt innan det, men jag kommer fortfarande ihåg hur skönt jag brukade tycka att det var. Hur befriande det var att ta en fantasi, en verklighet som jag skapat, och skriva ner den så att fler människor kan ta del av den. Varför slutar vi göra saker vi mår bra av? 
 
Ph; hur jag spenderat min eftermiddag. 
 
Så, i eftermiddags satte jag min mobil på "stör ej"-läge, letade upp en spellista med bara instrumentella låtar på Spotify och började läsa en bok. Egentligen är jag alldeles för uppkopplad, men det är svårt att avvänja sig. Vanligtvis brukar jag lyssna på mer upptempo-låtar som gör att jag får energi, så det var skönt att lyssna på något som gör det motsatta för en gångs skull. Ofta blir jag bara mer stressad av att inte göra någonting (läs: något som inte är så produktivt) men idag gick det bra. 
 
Här kommer en lista på andra saker jag har lagt tankekraft på: 
 
Att flyta omkring på rygg är avslappnande. Jag är, och kommer nog alltid att vara, en badkruka, men den senaste tiden har jag tvingat ner mig själv i simbassängen. Förutom medelåldersmänniskor som simmar både kors och tvärs och barn som skriker är det avslappnande att vara där. Speciellt att flyta omkring på rygg. Då hör jag inte längre vad som händer i min omgivningen, för vattnet gör att allt ljud blir dovt och avlägset. Skönt tycker jag! 
Att kjolar är nice. För ett par år sedan fick jag återigen upp ögonen för hur fint det är med kjol. När jag var yngre hade jag kjol ibland, men det var inte så mycket mer med det. Nu har jag lyckats samla på mig ett par kjolar och just nu finns det inget plagg jag trivs mer i! Det enda jobbiga är väl att mina kjolar inte har fickor, men det är ett pris jag är villig att betala. 
Mitt hår. Jag lägger sällan ner varken tid, energi eller pengar på mitt hår. Jag kommer knappt ihåg senast jag gick till frisören. Det enda jag vet är att jag har en oklippt page som jag kanske, eller kanske inte, vill bli av med. Det är svårt att hitta en frisyr som kräver minimalt med tid och energi, men fortfarande känns som jag
 
Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback