Njuter av Jönköping.Hallå där. Här sitter jag, läser om min gamla kommuns integrationsarbete och önskar att jag hade pluggat Internationellt arbete eller någonting som berör mänskliga rättigheter. I min fristående kurs ska jag göra en projektanalys av ett integrationsarbete, så varför inte syna hela kalaset i den kullerstensprydda staden. Kul tycker jag! 
 
Igår var det fredag och jag mötte upp Sunanda i skolan för uppsats-prat. Det känns som att uppsatsen kommer sluka mig levande – jag väntar beredd och med spänning. Eftermiddagen spenderades, hör och häpna, i en simbassäng. Jag har blivit alldeles för trött på min rygg och påbörjat det jag lovat mig för länge sedan: att börja röra på mig för min ryggs skull. Om detta var början på en vardagsrutin eller enbart en engångsföreteelse återstår att se. På kvällen fangirlade jag över Håkan och längtade till december.
 


Idag då. L som i lördag och l som i loppis. Jag är egentligen inget fan av loppis, men jag är på evig jakt efter en alltför gammal kamera som kan pryda mitt rum. Tyvärr gav loppisen på Torpa inga fynd, men jag fick iallafall njuta lite av Jönköping. Nästa stopp stod en marknad på Väster för. Att gå runt i folkvimmlet kan vara himla avslappnande faktiskt. Efter det hamnade jag på Länsmuseet där jag tittade på uställningen An ordinary boy. Den är ett bildreportage om en könskorrigering – intressant och bra! Alltså, värt att kolla in! Därefter hamnade jag på bryggan med ett stycke kurslitteratur i handen och Håkan i hörlurarna. Det gäller att ta tillvara på det sista av sommaren! 

 
Jag tror inte att jag uppskattat Jönköping tillräckligt. För ett par år sedan visste jag knappt var Jönköping låg – idag kallar jag det min stad. Mitt hem. Om ett år kanske det inte är min stad längre. Om ett år har jag en kandidatexamen i handen och en oviss framtid. Som sagt, ett år kvar, men jag har redan börjat sakna Jönköping. Det kommer bli svårt att skiljas åt från staden och alla människor.
 
Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kommentarer
Postat av: Susanna

Fin stad det där :)

2016-09-10 @ 19:41:24
URL: http://oslofru.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback