Den sista veckan i Gent.

Phs; när Jamie fyller år och önskar Belgien-tema så kommer alla med blommor i håret.

Förrförra fredagen flög jag tillbaka till Belgien och började min sista vecka i Gent. Det kändes så overkligt när den väl började. En efter en packade vi vårt pickpack och åkte hem och det här är den sista veckan innan jag gjorde detsamma! På lördagen hade vi födelsedagsfirande för Jamie som började i Mischas kök, men som avslutades på klubb. Någonstans däremellan tappade vi bort födelsedagsbarnet, men firandet fortsatte iallafall. På söndagen sålde jag lite saker och eftermiddagen spenderades vid Graslei med Isi där vi åt våfflor. 
 
Ph; och så kramades jag hejdå med denna människa. 
 
På måndagen var det packning och plugg som stod på schemat, men på kvällen mötte jag upp de andra utbytesstudenterna och sa hejdå till Isi. Det blev ett sorgligt men fint avslut. 

Ph; Gent. 
 
På tisdagen blev det ännu mer packning och plugg, men framåt kvällen mötte jag upp Satu för våffla och promenad i Gent. Vi såg det som sista chansen att föreviga Gent på bild, så våra kameror fick följa med! Tänk att denna fina stad har varit min i 4,5 månader! På onsdagen blev det väldigt mycket städning då jag flyttade ut ur mitt rum och in på hostel. Plötsligt fick jag 15 rumskompisar, på gott och ont. På kvällen mötte jag upp Mischa och Jamie för våfflor vid Graslei som sedan blev barhäng. Gent har verkligen ändrat min syn på barhäng – det är inte så dumt trots allt.
 
Ph; pub crawl. 
 
T som i torsdag och T som i tenta! Jag skrev intercultural-tenta och hoppas på att jag klarade den. Nu i efterhand är jag glad att jag hade tenta och därmed behövde vara kvar i Gent 2,5 veckor "extra". Efteråt lunchades det med Hyejung innan jag gick tillbaka till hostelet. Kort därefter mötte jag upp Mischa och Morgan vid Mayana (chokladställe) för varm choklad. Efter 4,5 månaders prat om att gå dit så gjorde vi det äntligen! Efteråt mötte vi upp människor för pub crawl (läs: pubhäng, pga vi gick aldrig vidare till någon annan bar). 

Ph; skönt gäng.
 
En efter en gick människor hem för att ladda upp inför kvällen. Jag och detta gäng bestämde oss för att fortsätta hänga vid Graslei. Kände att häng vid Graslei var prio ett – favoritplatsen i Gent.

Ph; Graslei.
Ph; mat från Balls and glory.
 
De andra övertygade mig om att äta mat från Balls and glory är ett måste och att det vore oacceptabelt att lämna Belgien utan att prova. Sagt och gjort! Det resulterade i take away vid Graslei. Tyvärr var just det jag tog ingen hit och jag tror jag hade varit lyckligare med pizza från pizza hut, som det var tänkt från första början. 
 

Ph; hänger på tak. 
 
När det blev kallare och det började närma sig fest började vi sakta gå genom stan. Vi stannade till vid Savaanstraat för att alla kände ett behov av att hänga på tak. Jag har gått och klurat på hur en skulle kunna ta sig upp dit under hela utbytesterminen, och sådär sista dagen säger en klasskompis att han kan gå ut genom sitt fönster! Därefter hamnade vi hos Brazilians' för en sista fest. Den kan summeras: billigt vin, rök och väldigt många "I can't believe that you're leaving" och "I hope we'll see each other again!". Ja, och så sinnes mycket kramar. När resten av människorna gick till Overpoort gick jag tillbaka till hostelet. 
 
Ph; och så var jag på Arlanda helt plöstligt. 

Efter väldigt lite sömn började min resa tillbaka till Sverige på fredagen. Spårvagn. Tåg. Flygplan. Det kändes obegripligt, men plötsligt befann jag mig på svensk mark igen. Jag förstod merparten av samtalen som fördes runtom mig och jag hälsades välkommen av kända människor på Arlandas väggar. Slut på resande och slut på utbytestermin. Ofattbart. Jag tror inte det har sjunkit in än. Jag lever fortfarande i någon slags bubbla. Kommer det vara såhär framöver? Anyway, nu är det även slut på detta väldigt långa inlägg. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback