Flickvännen - Karolina Ramqvist

Ph; den senaste boken. 
 
När jag kom hem från Gent hittade jag denna bok på nattduksbordet. Halvklar. En post-it lapp satt mellan två sidor som jag, om så bara för en sekund, helt glömt bort att jag läst. Jag var tvungen att läsa ut boken (ogillar när böcker inte är helt utlästa, vilket inte låter så hälsosamt). Iallafall, boken var en present och  jag hade kanske inte plockat den ur bokhyllan i en bokaffär. Tillräckligt bra för att läsa klart, men inte tillräckligt bra för att läsa igen eller pusha andra att läsa.
 
Kort och gott: boken handlar om en kvinna, flickvännen till kriminella John, som känner sig fast. Hon har ett par väninnor, alla flickvänner till kriminella män som jobbar ihop med John. Det är väldigt mycket tankegångar i boken och Karin, som huvudkaraktären heter, tänker mycket på sina val. Om hon inte hade träffat John, hur hade hennes liv sett ut då? Då hade hon inte behövt vara kvar i huset och hon hade haft en fungerande relation till sin familj. Hon hade kanske velat ha barn tillsammans med en man som skulle varit närvarande. En man som hade haft ett vanligt och trist jobb. Men så ser inte Karins liv ut. Det är osäkert om Karin stannar på grund av sin kärlek till John eller livet som han förser henne, men det som är säkert är att hon är fast. 

Kommentarer
Postat av: Jasmine

Hej,

mitt namn är Jasmine och jag har kommit in på MKV programmet i Jkp och tänkte höra lite med dig som läser där om hur allting är. Har du någon mejladress jag kan nå dig på?

Med vänlig hälsning,
Jasmine

Svar: Hej! Vad kul att du kommit in! :) Min mejl är: hanna.larsson1@telia.com men annars kan du adda mig på fb om du vill :)
Hanna

2016-07-14 @ 19:09:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback